ARTICLES AND REVIEWS

Avis1 17.03.2000

The Tramps
Halfway to the moon
(Oslove/Universal)

I dag er det St.Patrick's Day, Irlands nasjonaldag, og i den anledning har vestlandsseptetten The Tramps funnet det formålstjenlig å utgi sin tredje plate, med stort kalas på Soria Moria en gang i kveldingen. Der blir det nok liv. Det er iallfall mye som tyder på det etter å ha gitt "Halfway to the moon" noen gjennomspillinger. Her går det unna.

The Tramps er tradisjonelle når de gir seg i kast med sin irske folkemusikk i popdrakt. Her er akustiske instrumenter plassert i et rotekte og organisk lydbilde, der det gis plass til de forskjellige bestanddelene. Bandet består av utmerkede musikere som får det til å svinge solid og på sitt beste en fryd å høre på. At de har en vokalist i Rune Larsen (ikke den Rune!) som attpåtil låter irsk gjør ikke saken verre.

Låtene skriver de stort sett selv. Enkelte sanger blir kanskje en smule anonyme, men alt i alt er det en høy standard de utviser. Eksempelvis er Hans A. Wassviks "One last kiss" noe i nærheten av en genistrek, drevet fram av et solid tempo og spesielt en fele som utmerker seg. Balladen "Row your boat ashore" er et annet blinkskudd og representerer noe The Tramps godt kunne jobbet mer med. Det er en klar hovedvekt av "tenna i tapeten"-låter, og det er ingen tvil om at de også mestrer den klassiske irske ballade, noe særlig denne viser.
Summen av "Halfway to the moon" er likevel positiv. Hvorfor et norsk band skal spille irsk folkemusikk kan en sikkert spørre seg om, men når de gjør det så godt som dette ser jeg ingen grunn til å protestere. Ses vi på Soria Moria i kveld?

Erik Valebrokk