ARTICLES AND REVIEWS

Dalane Tidende 29.03.2000

The Tramps har mange tilhengere i Egersund. De sørger for at det ”irske” stavangerbandet kniper førsteplassen så vidt foran ”absolute muusic 30”. Og det er umiskjennelig Tramps som blir presentert på ”Halfway to the moon”, gruppas tredje plate. Det hele startet med coverversjoner av tradisjonell folkemusikk med britiske og irske røtter. ”Fireland” var en kombinasjon av eget stoff og coverlåter. Nå er Tramps ute med 13 sjøllagede melodier. Der er imidlertid ingen tvil om hvor inspirasjonen kommer fra; fra øyene vest i havet. Det vil egersundspublikummet få et nytt bevis for når The Tramps kommer til byen igjen i mai.

Forrige uke gjorde Aqua comeback på førsteplassen. Tramps og ”Absolute music”-samlingen skyver den dansk-norske popkvartetten ned til tredjeplass, bakket foran ”Unsung heroine” med Midnight Choir.

Ukas best plasserte nykommer er Pantera. ”reinventing the steel” er de amerikanske hardrockveteranenes niende album. Om Pantera får noe langt liv på Musikk&Sånt er vel heller tvilsomt. Musikk av denne typen har så absolutt sine tilhengere. De står imidlertid i kø hos plateforhandlerne allerede på utgivelsesdagen. Da bruker det meste å være gjort. Derfor spår vi at hardtslående Pantera ligger adskillige plasser lenger bak om ei uke. Da har kanskje ”Celtic voices” bedre muligheter til å bli med noe lenger. Her kan lytterne roe ned med de behagelige stemmene til Mary Black og Maire Brennan. Sistnevnte er med i Clannad, som også er representert på plata. Det samme er The Rankin Family. ”celtic voices debuterer på en niendeplass. Siste nykommer er et prosjekt DJ Jürgen står bak. Han har ”compiled  and mixed” teknomusikk av blant andre Generation X, DJ Screw og The Dentist. Albumet belønnes med en 12.plass. Vi merker oss også at norske Return og finske Bombfunk MC’s er noe mer moderne i uttrykket, noe singelen ”Freestyler” er et godt bevis for.

Pink Floyd’s ”The Wall” er et av rockens store album. Nå tyner imidlertid plateselskapet enda mer ut av suksessen fra slutten av 70-tallet. Denne uka kommer nemlig  live-versjonen ut. ”Is there anybody out there? The Wall Live” er tittelen på albumet. Pink Floyd skal konkurrere om oppmerksomheten med blant andre Hanne Boel, Embrace, Anneli Drecker, Jessica Simpson og en bluessamling med Stevie Ray Vaughan. I tillegg er filmmusikken til ”Pokemon” og samlinga ”100% Trance” med i konkurransen om en plass på Musikk&Sånt neste uke.

CD-toppen

 1. (3) Halfway to the moon – The Tramps
 2.
(2) Absolute Music 30 – Forskjellige artister
 3. (1) Aquarius – Aqua
 4. (5) Unsung heroine – Midnight Choir
 5. (ny) Reinventing the steel – Pantera
 6. (6) McMusic 9 – Forskjellige artister
 7. (4) Million Dollar Hotel – Filmmusikk
 8. (9) Best of – Marius Müller
 9. (ny) Celtic Voices – Forskjellige artister
10. (10) Clone your lover – Zeromancer
11. (13) The platinum album – Vengaboys
12. (ny) Vol 2 – DJ Jürgen
13 (re) The best of – Return
14. (11) Stiff upper lip – AC/DC
15 (re) In stereo – Bombfunk MC’s

 

Parantesene markerer forrige ukes plassering.
Lista er basert på salget hos Amadeus