ARTICLES AND REVIEWS

Panorama, October 2002

THE TRAMPS
RoadKill

Oslove, 2002

Karakter: 4

 

Godt livedokument

Hjemmeside: www.thetramps.no

 

Irsk folkrock er best på scenen. Dette har våre egne The Tramps tatt konsekvensen av, og sluppet et livealbum det til tider svinger skikkelig av.

Stavangerbandet The Tramps har tre studioalbum på samvittigheten og er oppriktig glad i irsk folkemusikk. Det er lett å høre på liveplaten RoadKill som er innspilt på hjemmebane på sjøhusene i Stavanger. Plata inneholder en lett blanding av egenkomponerte låter, coverlåter og tradisjonelle irske- og amerikanske folkmelodier fremført med glød og entusiasme. Instrumentene er som det skal være; mandolin, gitarer, fløyte og fele, og vokalist Rune Larsen (nei, ikke han!) har lagt til seg en passe kledelig irsk aksent som gjør det så autentisk som det kan bli for et band fra Stavanger.

Gruppas egenkomponerte materiale står ikke tilbake for de nøye utplukkede låtene fra artister som Sandy Denny, Steve Earle og Shane MacGowan. Spesielt bør Me Jenny og Cape Of Good Hope fremheves.

Liveplater er dog ikke det samme som å være på konsert, og i overførelsen fra konsert til plate har The Tramps klart seg sånn noenlunde. RoadKill er et brukbart lyddokument på hvordan en The Tramps-konsert kan høres ut. Men konserten var nok helt sikkert bedre...

 

Dagfinn Bergesen, Panorama Musikk © oktober 2002